Voorstelling

Theatergroep Toteel brengt Nederlandse premiere van ‘Dolen’

Toen theatergroep Toteel met de repetities begon hadden de spelers nooit kunnen bevroeden dat hun stuk zo actueel zou worden. Op de Wolfswaard, midden in het vanwege de wolf afgezette deel van de Wageningse Uiterwaarden, spelen ze de Nederlandse premiere van het stuk ‘Dolen’.

‘Dolen’ is geschreven door Henk van Ruitenbeek, bekend als tekenaar en tekstschrijver van meerdere jongerenproducties en wordt geregisseerd door Marjolein van de Peppel, reeds jaren aan Toteel verbonden. De wolf is in het stuk niet te zien, maar op de achtergrond is de aanwezigheid van het roofdier steeds drukkend voelbaar. En wat dat betreft komt de sfeer in het stuk op treffende wijze overeen met die in heel Wageningen op dit moment.

In Dolen raakt een vrouw door de wolf geobsedeerd, of is het toch de man die ze tegenkomt op haar wandelingen door het bos? Ze raakt vervreemd van het leven dat ze tot nu toe heeft geleid en van haar man, die haar adoreert. ‘Dolen’ gaat over de opwinding voor het andere en de tragiek van het verlies en de reacties van een wat vijandige dorpsgemeenschap.

‘Dolen’ wordt buiten gespeeld. De toeschouwers zitten ook bij regen droog in de kapschuur van de Wolfswaard, maar het kan wel fris zijn.

Wolfswaard, Aan de Rijn 12, Wageningen
Toegang via Pabstendam. Fietsen in de fietsenstalling bij Wolfswaard. Auto’s parkeren bij de haven, dan verder lopen.

Data: 13, 14, 19, 20 en 22 april
Toegang: € 10,–
Reservering: toteel@live.nl
Meer informatie: mail naar Marjolein v.d. Peppel, regisseur

Theaterkrant:
Download de pdf

 

ZOEKEN